Kvalitní strava, adekvátní pohyb a dobrá nálada.

Andropauza

Margarín
1. Říjen 2017 | Margaríny měly být původně zdravou náhradou másla (živočišných tuků). Konzumace másla byla dávána do souvislosti se zvýšeným rizikem kardiovaskulárních onemocnění. Později se však ukázalo, že margaríny nejsou tak zdravé jak se tvrdilo. Margaríny... Zobrazit celý článek.
Rubrika: Encyklopedie
Bazén
15. Červenec 2017 | Plavání je velice vhodná pohybová aktivita téměř pro všechny. Zejména pro ty, co bojují s nadváhou nebo mají problémy s pohybovým aparátem. Plavání je vhodné pro všechny, kteří pochopili, že pohyb je pro zdravé tělo nutností. Pro ty, kteří chtějí... Zobrazit celý článek.
Avokádo
21. Červen 2017 | Avokádo tvarem připomíná hrušku. Proto také český název stromu, jehož je plodem, zní hruškovec přelahodný. Tento strom je původem z Mexika. Byla prý nalezena 7 tisíc let stará semena divokých avokád. Postupně došlo k vypěstování odrůd s většími... Zobrazit celý článek.
Muž
12. Září 2016 | Jak jsem již psala, muže nejvíce trápí ty projevy, které jsou hodně vidět. Vypadávání vlasů, vznik vysokých koutů nebo pleše. Tím se milí muži netrapte, protože my rozumné ženy oceňujeme úplně jiné hodnoty než je počet vlasů na vaší hlavě. Ani... Zobrazit celý článek.
Obilí
11. Únor 2016 | Abychom pochopili proč je celozrnná mouka (další informace zde) lepší a zdravější, vysvětlíme si základní pojmy. Z čeho se skládá zrno Zrno se skládá ze tří základních částí: obal (otruby) - obsahuje vlákninu, vitamíny řady B, minerální látky (... Zobrazit celý článek.
Chléb a pečivo
4. Únor 2016 | Říkáte si: „Začnu jíst zdravě“. A začnu u pečiva. Pokud přijdete do obchodu, koupíte tmavě vyhlížející rohlíky či chléb a jste spokojeni, že budete jíst zdravě, nemusí to tak být. Výrobci pečiva se nás snaží napálit různými názvy: vícezrnné,... Zobrazit celý článek.
Rubrika: Encyklopedie
Stévie s beruškou
21. Leden 2016 | Stévie sladká je tropická rostlina, která je zajímavá nejen kvůli své vysoké sladivosti (komplex sladivých látek), ale též kvůli léčivým účinkům.   Sladivost stévie Stévie obsahuje glykosidy tzv. steviosid a rebaudiosid. V čisté podobě je prý 200 –... Zobrazit celý článek.
Čokoláda
19. Leden 2016 | Čokoláda není nic až tak špatného, jak nám je často prezentováno. Ale musíte vědět jakou si vybrat! Rozhodně je lepší se vyhnout čokoládě mléčné, která obsahuje hodně tuku, cukru a aditiv (chemických). Vyberte si čokoládu tmavou, která bude mít... Zobrazit celý článek.
Citron
12. Leden 2016 | Je to „běžná“ potravina, kterou máme nejspíš všichni doma v lednici. Až by se zdálo, že je obyčejná a nenadchne nás. Opak je pravdou. Z citronu bychom měli být nadšeni stále dokola. Představte si, že středně velký citron (o váze cca 150 g) poskytne... Zobrazit celý článek.
Kokos
8. Leden 2016 | Kokosový olej se získává z plodu kokosové palmy - kokosovníku ořechoplodého. Rozumný člověk ví, že naše tělo tuky potřebuje. Používejte různé kvalitní tuky včetně kokosového oleje. Používání kokosového oleje je rozšířeno asi nejvíce při péči o... Zobrazit celý článek.

Stránky