Kvalitní strava, adekvátní pohyb a dobrá nálada.

Intervalový trénink – zdraví a kondice rychle a zábavně

Rotoped

Intervalový trénink je tělesná aktivita, která zahrnuje krátké intenzivní fyzicky náročné výkony vystřídané intervalem s pomalejším tempem.

 

 

 

 

Příklad intervalového tréninku 

- Intervalový trénink začíná 3 – 5 minutovým rozehřátím,

- následuje 30 sekund maximální pohybové intenzity,

- a pokračuje 90 sekund pomalejšího tempa,

- uvedený trénink (trvající 2 minuty) opakujeme 8 x,

- po ukončení 8 sérií následuje několik minut zklidnění.

Výhody

  • Tento trénink můžeme aplikovat na všechny možné aktivity - jízda na kole, běh, plavání, skákání přes švihadlo.
  • Lze ho provádět i doma – na rotopedu, běžeckém pásu apod.
  • Vejde se do 20 minut a je tedy vhodný i pro ty, kteří nemají moc času.
  • Je rychlý a zábavný.
  • Intervalovým tréninkem spálíme mnohem více než aerobním.
  • Trénink opakujeme 2 – 3 x týdně. Více opakování týdně není potřebné ani vhodné, protože po intenzivním intervalovém tréninku dochází ještě následujících 24 hodin díky zvýšenému metabolismu k odbourávání tuků a regeneraci svalů.

Jak nám intervalový trénink prospívá

  • Posiluje kardiovaskulární systém.
  • Posiluje plíce.
  • Posiluje imunitu.
  • Je důležitý pro udržení kondice.
  • Chrání před nemocemi srdce, diabetu 2. typu, osteoporózou a snižuje riziko např. rakoviny prsu.
  • Podporuje udržení správné hladiny cholesterolu.
  • Zpomaluje stárnutí.
  • Podporuje očistu organismu – zlepší cirkulaci krve a lymfy.
  • Zlepšuje náladu, snižuje napětí a depresi.

K intervalovému tréninku přidejte zdravý jídelníček, který si můžete objednat zde.

Máte zkušenosti s intervalovým tréninkem? Napište nám na FB: Můj talíř - andromenovyziva.cz.

Kategorie: 
sdílet

Přidat komentář

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
  • Email addresses will be obfuscated in the page source to reduce the chances of being harvested by spammers.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
CAPTCHA
Tato otázka slouží jako ochrana proti spamovacím robotům.

Další články

Rozmarýn
6. Leden 2018 | Recepty | Ingredience 250 g másla 10 lžic olivového oleje rozmarýn (nebo petržel, pažitka apod.) sůl Postup Máslo necháme úplně změknout a pak do něj vmícháme olivový olej. Následně přidáme nasekaný rozmarýn nebo jiné bylinky. Uchováváme v lednici. Dobře se... Zobrazit celý článek.
Vánoční stůl našich předků
8. Prosinec 2017 | Encyklopedie | Večer 24. prosince měli naši předkové štědrý, neboť měli na vánočním stole mnoho druhů pokrmů. Druhy pokrmů na svátečním stole měly krajové odlišnosti, ale jídelníček měl řadu pokrmů společných, tradičních.     Co naši předkové na Štědrý večer jedli... Zobrazit celý článek.
Kajenský pepř
6. Prosinec 2017 | Léčivé potraviny | Na úvod je třeba zmínit, že název kajenský pepř je zavádějící, protože vlastně nejde o pepř, ale o druh velmi ostrých sušených chilli papriček. Český název pepř vznikl nepřesným překladem z angličtiny - pepper znamená jak pepř tak i papriku. Výraz... Zobrazit celý článek.
Břicho
10. Říjen 2017 | Encyklopedie | Co oslabuje naši imunitu Pokud náš imunitní systém funguje naplno, je schopen zvládnout jakoukoli nákazu. Imunitu našeho těla oslabují:  chemické látky z potravy a z prostředí, špatný životní styl, špatné stravovací návyky, kouření, jíme málo... Zobrazit celý článek.
Margarín
1. Říjen 2017 | Encyklopedie | Margaríny měly být původně zdravou náhradou másla (živočišných tuků). Konzumace másla byla dávána do souvislosti se zvýšeným rizikem kardiovaskulárních onemocnění. Později se však ukázalo, že margaríny nejsou tak zdravé jak se tvrdilo. Margaríny... Zobrazit celý článek.

Stránky