Kvalitní strava, adekvátní pohyb a dobrá nálada.

Jak začít den, abychom byli zdraví a výkonní

Snídaně je základ dne

Když začneme den dobře, bude to mít dobrý vliv nejen na naši náladu, ale na správné fungování našeho těla.

Co tedy dělat ráno, abychom byli zdraví?

Napijte se

Dejte si hned ráno sklenici vody.

  • Doplníte tak tekutiny, které tělu po noci chybí - je dehydrované,
  • podpoříte svůj metabolismus (spalování kalorií, peristaltiku střev)
  • a pokud přidáte do vody šťávu z citronu, zároveň tělo obohatíte o vitamín C.

Dejte si snídani

Snídaně je velmi důležitá. Naše tělo je po noci vyhladovělé a potřebuje energii na fungování. Takže snídani nevynechávejte, naopak udělejte si na ní dost času! Co takhle snídaně na terase nebo na zahradě? Pokud máte času málo, můžete si ji připravit předem.

Projděte se

Kdo není příznivcem ranního cvičení, které je velmi prospěšné, může zařadit alespoň chůzi. Cestou do práce vystupte dříve z dopravního prostředku nebo zaparkujte auto dál a jděte pěšky. Zkuste jet na kole, je možné, že tomu propadnete :).

Co se stane, když si tyto zvyky osvojíte

  • Budete mít víc energie během dne,
  • zlepší se vám metabolismus,
  • budete mít lepší náladu,
  • budete mít ze sebe lepší pocit :) atd.

Napište mi na FB Můj talíř - andromenovyziva.cz jak začínáte den vy :).

 

sdílet

Přidat komentář

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
  • Email addresses will be obfuscated in the page source to reduce the chances of being harvested by spammers.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
CAPTCHA
Tato otázka slouží jako ochrana proti spamovacím robotům.

Další články

Rajče
14. Leden 2020 | Léčivé potraviny | Rajské jablko neboli rajče je plod rajčete jedlého (též lilek rajče), trvalky většinou pěstované jako jednoletka. Jejich pěstování není náročné a odměnou nám jsou plody, které pozitivně působí na naše zdraví. O pěstování rajčat a obraně proti plísni... Zobrazit celý článek.
Stévie s beruškou
21. Květen 2019 | Léčivé potraviny | Stévie sladká je tropická rostlina, která je zajímavá nejen kvůli své vysoké sladivosti (komplex sladivých látek), ale též kvůli léčivým účinkům.   Sladivost stévie Stévie obsahuje glykosidy tzv. steviosid a rebaudiosid. V čisté podobě je prý 200... Zobrazit celý článek.
Kváskový chléb
24. Duben 2019 | Léčivé potraviny | Co je tradiční kváskový chléb Kváskový chléb pekly naše babičky. Peče se pouze z přírodního kvásku, mouky, vody, soli a kmínu. Neobsahuje žádné droždí. Připravte si vlastní kvásek. Návod najdete zde. Recept a postup na pravý nehnětený kváskový chléb... Zobrazit celý článek.
Ředkvičky
4. Duben 2019 | Léčivé potraviny | Ředkvička je kořen ředkve seté letní. Má štiplavou chuť díky hořčičným olejům. Tyto oleje chrání samotnou rostlinu před bakteriemi a plísněmi a stejně tak blahodárně působí i v našem těle. Co ředkvička obsahuje Hořčičné oleje a silice, vitamíny – C... Zobrazit celý článek.
Kajenský pepř
14. Březen 2019 | Léčivé potraviny | Na úvod je třeba zmínit, že název kajenský pepř je zavádějící, protože vlastně nejde o pepř, ale o druh velmi ostrých sušených chilli papriček. Český název pepř vznikl nepřesným překladem z angličtiny - pepper znamená jak pepř tak i papriku. Výraz... Zobrazit celý článek.

Stránky