Kvalitní strava, adekvátní pohyb a dobrá nálada.

Umami

Glutamát obsahují párky, klobásy
1. Leden 2019 | Co je glutamát Glutaman sodný (E621) - chemicky vyrobená sůl kyseliny glutamové, bílá krystalická látka s charakteristickou masovou chutí. V potravinářském průmyslu je glutaman sodný nejčastěji používán k dochucení - zvýrazňuje chuť a vůni.  Umami... Zobrazit celý článek.
Rubrika: Encyklopedie
Těstoviny
19. Září 2016 | Známé chuti Známe chuť sladkou, slanou, kyselou a hořkou. Není to tak dávno, co byla objevena pátá chuť. Specifický receptor vnímá v jídle obsaženou kyselinu glutamovou a její soli a pro tuto pátou chuť se používá název „umami“. Tato chuť je... Zobrazit celý článek.
Rubrika: Encyklopedie