Kvalitní strava, adekvátní pohyb a dobrá nálada.

Metabolismus

Rajče
14. Leden 2020 | Rajské jablko neboli rajče je plod rajčete jedlého (též lilek rajče), trvalky většinou pěstované jako jednoletka. Jejich pěstování není náročné a odměnou nám jsou plody, které pozitivně působí na naše zdraví. O pěstování rajčat a obraně proti plísni... Zobrazit celý článek.
Kajenský pepř
14. Březen 2019 | Na úvod je třeba zmínit, že název kajenský pepř je zavádějící, protože vlastně nejde o pepř, ale o druh velmi ostrých sušených chilli papriček. Český název pepř vznikl nepřesným překladem z angličtiny - pepper znamená jak pepř tak i papriku. Výraz... Zobrazit celý článek.
Snídaně je základ dne
27. Červenec 2017 | Když začneme den dobře, bude to mít dobrý vliv nejen na naši náladu, ale na správné fungování našeho těla. Co tedy dělat ráno, abychom byli zdraví? Napijte se Dejte si hned ráno sklenici vody. Doplníte tak tekutiny, které tělu po noci chybí - je... Zobrazit celý článek.
Rubrika:
Voda s citronem
24. Červenec 2016 | Metabolismus Metabolismus je látková přeměna. Metabolismus přeměňuje jídlo na energii. Tato energie je nezbytná pro chod vašeho těla. Rychlejší metabolismus znamená víc „spálených“ kalorií a méně uloženého tuku. A v minulém článku o metabolismu... Zobrazit celý článek.
Rubrika: Encyklopedie
Hubnutí
7. Červenec 2016 | Co je metabolismus Metabolismus = látková přeměna. Je to soubor všech enzymových reakcí, jedná se o látkovou a energetickou výměnu, příjem a zpracování živin. Zahrnuje přeměny produktů trávení na odpadní látky a výstavbu nových životně důležitých... Zobrazit celý článek.
Rubrika: Encyklopedie
Goji
3. Únor 2016 | Co je goji Goji je plod kustovnice čínské, asijské rostliny. V čínské medicíně je tato rostlina pro svoje zázračné účinky využívána již dlouhá staletí. Goji je plod zdraví, dlouhověkosti, vitality a energie, pohody, síly, vytrvalosti a krásy. Nyní... Zobrazit celý článek.
Citron
12. Leden 2016 | Je to „běžná“ potravina, kterou máme nejspíš všichni doma v lednici. Až by se zdálo, že je obyčejná a nenadchne nás. Opak je pravdou. Z citronu bychom měli být nadšeni stále dokola. Představte si, že středně velký citron (o váze cca 150 g) poskytne... Zobrazit celý článek.
Tučná strava
30. Listopad 2015 | Co je viscerální tuk Viscerální tuk se ukládá v dutině břišní mezi orgány a slouží k jejich ochraně. Ale pokud je ho moc, je to špatné. Na rozdíl od podkožního tuku, který je většinou na první pohled vidět, viscerální tuk vidět není. To je... Zobrazit celý článek.
Rubrika: Encyklopedie
Čaj z kajenského pepře
30. Listopad 2015 | Na jeden šálek potřebujete: cca jednu devítinu čajové lžičky kajenského pepře citron med Kajenský pepř zalijte vařicí vodou, přidejte citronovou šťávu a med podle chuti. Slabší povahy :-) upozorňuji, že stejně jako při použití do jídel, je i u... Zobrazit celý článek.
Rubrika: Recepty