Omelety z banánu bez mouky a cukru - recept
autor: RNDr. Šárka Svo... | přidáno: Úterý 14. Březen 2017 13:23
Pokud se snažíte zhubnout, je dobré omezit konzumaci mouky a výrobků z ní a nejlépe vůbec nekonzumovat cukr.
Následující recept na omeletu je bez mouky a cukru, pouze z banánu a vajec.
Připravte si výbornou snídani či svačinu.
Ingredience
- 1 banán
- 2 vejce
- olej nebo máslo na smažení
- ovoce
- med
Postup
- Banán nakrájíme na menší kousky a dáme do nádoby na mixování. Přidáme celá rozklepnutá vejce a vše rozmixujeme. Je lepší použít banán zralý, třeba i ten, který jste nestačili včas spotřebovat s nahnědlou slupkou.
Pokud nemáte ponorný mixér, stačí banán nakrájet na malé kousky, dát do misky a rozmačkat vidličkou. Do rozmačkaného banánu přidejte vejce a důkladně vidličkou rozšlehejte.
- Z takto připravené směsi banánu a vajec smažíme malé omelety. Pozor - omelety při smažení rychle hnědnou a při tom jsou dlouho hodně měkké. Chce to při smažení trpělivost a šikovnost :-).
- Usmažené omelety osladíme medem. Omeletu pomažeme medem, na ní dáme další a opět pomažeme medem. Na poslední omeletu dáme čerstvé ovoce například borůvky, jahody, švestky nebo jakékoli jíné ovoce, které nám chutná. Využívejte sezónní ovoce, omelety tak budou různorodé...
Tip pro vás
- Nejlepší je na omelety dát čerstvé ovoce, pokud je moc kyselé lze dosladit buď medem nebo třeba stévií.
- Lze ale z ovoce připravit i klevelu, kterou omelety polijeme a nakonec ještě dozdobíme kousky čerstvého ovoce.
- Použít můžete i zavařeninu - nejlépe domácí.
- Využít můžete i ovoce zmrazené.
- Můžete dochutit jogurtem, kysanou smetanou nebo se rozmazlit trochou šlehačky :-).
Kategorie:
Další články
14. Leden 2020 |
Léčivé potraviny |
Rajské jablko neboli rajče je plod rajčete jedlého (též lilek rajče), trvalky většinou pěstované jako jednoletka. Jejich pěstování není náročné a odměnou nám jsou plody, které pozitivně působí na naše zdraví. O pěstování rajčat a obraně proti plísni... Zobrazit celý článek.
21. Květen 2019 |
Léčivé potraviny |
Stévie sladká je tropická rostlina, která je zajímavá nejen kvůli své vysoké sladivosti (komplex sladivých látek), ale též kvůli léčivým účinkům.
Sladivost stévie
Stévie obsahuje glykosidy tzv. steviosid a rebaudiosid.
V čisté podobě je prý 200... Zobrazit celý článek.
24. Duben 2019 |
Léčivé potraviny |
Co je tradiční kváskový chléb
Kváskový chléb pekly naše babičky. Peče se pouze z přírodního kvásku, mouky, vody, soli a kmínu. Neobsahuje žádné droždí.
Připravte si vlastní kvásek. Návod najdete zde.
Recept a postup na pravý nehnětený kváskový chléb... Zobrazit celý článek.
4. Duben 2019 |
Léčivé potraviny |
Ředkvička je kořen ředkve seté letní. Má štiplavou chuť díky hořčičným olejům. Tyto oleje chrání samotnou rostlinu před bakteriemi a plísněmi a stejně tak blahodárně působí i v našem těle.
Co ředkvička obsahuje
Hořčičné oleje a silice,
vitamíny – C... Zobrazit celý článek.
14. Březen 2019 |
Léčivé potraviny |
Na úvod je třeba zmínit, že název kajenský pepř je zavádějící, protože vlastně nejde o pepř, ale o druh velmi ostrých sušených chilli papriček. Český název pepř vznikl nepřesným překladem z angličtiny - pepper znamená jak pepř tak i papriku. Výraz... Zobrazit celý článek.
Stránky
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- …
- následující ›
- poslední »
Přidat komentář