Kvalitní strava, adekvátní pohyb a dobrá nálada.

Fíky v čokoládě, zdravé mlsání - recept

Sušené fíky

Tento recept je nejen zdravý, ale i rychlý a snadný na přípravu. Můžete ho zkusit i o Vánocích. Budete tak mít zdravou variantu mlsání.

Ingredience:

  • sušené fíky 
  • kvalitní čokoláda (hořká, na vaření...)
  • kokosový olej

Postup:

Ve vodní lázni rozehřejeme kvalitní čokoládu spolu s trochou kokosového oleje. Poté do rozehřáté čokolády namáčíme fíky a klademe do papírových košíčků. Fíky obalené čokoládou vložíme do mrazáku. Po vyndání z mrazáku můžeme servírovat.

Tipy pro vás:

Zkuste různé varianty:

  • Sušené fíky před namáčením v čokoládě nařízněte a vložte do každého jeden nepražený kakaový bob nebo mandli.
  • Po namočení do čokolády obalte v namletých oříšcích.

Fíky jsou zdravou alternativou mlsání - více informací zde.

Přečtěte si také o čokoládě zde.

Jak zdravě mlsáte vy? Napište mi na FB: Můj talíř - andromenovyziva.cz.

 

Kategorie: 
sdílet

Přidat komentář

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
  • Email addresses will be obfuscated in the page source to reduce the chances of being harvested by spammers.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
CAPTCHA
Tato otázka slouží jako ochrana proti spamovacím robotům.

Další články

Kajenský pepř
14. Březen 2019 | Léčivé potraviny | Na úvod je třeba zmínit, že název kajenský pepř je zavádějící, protože vlastně nejde o pepř, ale o druh velmi ostrých sušených chilli papriček. Český název pepř vznikl nepřesným překladem z angličtiny - pepper znamená jak pepř tak i papriku. Výraz... Zobrazit celý článek.
Máslo
7. Únor 2019 | Encyklopedie | O tom, že margaríny nedoporučuji, jsem již psala. Ve zmiňovaném článku si můžete přečíst proč jsou margaríny nezdravé a nevhodné. Máslo, pokud ho budeme konzumovat jen v rozumné míře, je zdravější. V másle se přirozeně vyskytují vitamíny, hlavně... Zobrazit celý článek.
Cizrna
8. Leden 2019 | Léčivé potraviny | Cizrna beraní (nebo také římský hrách) je bobovitá rostlina. Konzumovat lze semena, celé lusky nebo mladé výhonky. Patří spolu s hrachem a fazolemi k nejvýznamnějším luštěninám. Obliba cizrny vzrůstá a to je dobře, neboť je velmi vhodná do zdravého... Zobrazit celý článek.
Glutamát obsahují párky, klobásy
1. Leden 2019 | Encyklopedie | Co je glutamát Glutaman sodný (E621) - chemicky vyrobená sůl kyseliny glutamové, bílá krystalická látka s charakteristickou masovou chutí. V potravinářském průmyslu je glutaman sodný nejčastěji používán k dochucení - zvýrazňuje chuť a vůni.  Umami... Zobrazit celý článek.
Rajče, česnek
17. Srpen 2018 | Recepty | Ingredience zralá rajčata česnek tymián sůl olivový olej   Postup Zralá rajčata nakrájíme na půlky, dáme na pekáč s pečícím papírem nakrojenou částí nahoru. Dáme do trouby a pečeme cca 45 minut při 180 ºC. Než se rajčata upečou si připravíme česnek... Zobrazit celý článek.

Stránky