Kvalitní strava, adekvátní pohyb a dobrá nálada.

Smoothie z červené řepy – zdravý recept

Smoothie z červené řepy

Červená řepa je zdrojem vitamínů, minerálních látek, pektinu, zdravých barviv a dalších důležitých látek. Přečtěte si o červené řepě více zde a pak si udělejte blahodárný nápoj.

Ingredience:

  • 1 čerstvá bulva červené řepy
  • 2 mrkve
  • čerstvý zázvor
  • 100 ml vody
  • citronová šťáva
  • oříšky, chia nebo jiná semínka

Postup:

Řepu, mrkev a zázvor oloupeme. Nakrájíme na malé kousky, přidáme oříšky a pak všechny ingredience rozmixujeme do hladké hmoty. Pak zředíme vodou. Přidejte podle chuti citronovou šťávu, dodáte tělu vitamín C a posílíte imuntu. Pokud přidáme chia semínka, můžeme dát více vody (vodu nasají a zvětší svůj objem).

Typ pro vás:

Místo vody můžete použít džus (jablečný, pomerančový), smoothie bude mít lepší chuť. Ale pamatujte, že s džusem přidáváte cukr a nápoj je pak méně zdravý. Výhodné je použít domácí - například jablečný mošt.

Napište mi jak děláte smoothie vy. Najdete mě i na FB: Můj talíř - andromenovyziva.cz.

 

Kategorie: 
sdílet

Přidat komentář

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
  • Email addresses will be obfuscated in the page source to reduce the chances of being harvested by spammers.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
CAPTCHA
Tato otázka slouží jako ochrana proti spamovacím robotům.

Další články

Kajenský pepř
14. Březen 2019 | Léčivé potraviny | Na úvod je třeba zmínit, že název kajenský pepř je zavádějící, protože vlastně nejde o pepř, ale o druh velmi ostrých sušených chilli papriček. Český název pepř vznikl nepřesným překladem z angličtiny - pepper znamená jak pepř tak i papriku. Výraz... Zobrazit celý článek.
Máslo
7. Únor 2019 | Encyklopedie | O tom, že margaríny nedoporučuji, jsem již psala. Ve zmiňovaném článku si můžete přečíst proč jsou margaríny nezdravé a nevhodné. Máslo, pokud ho budeme konzumovat jen v rozumné míře, je zdravější. V másle se přirozeně vyskytují vitamíny, hlavně... Zobrazit celý článek.
Cizrna
8. Leden 2019 | Léčivé potraviny | Cizrna beraní (nebo také římský hrách) je bobovitá rostlina. Konzumovat lze semena, celé lusky nebo mladé výhonky. Patří spolu s hrachem a fazolemi k nejvýznamnějším luštěninám. Obliba cizrny vzrůstá a to je dobře, neboť je velmi vhodná do zdravého... Zobrazit celý článek.
Glutamát obsahují párky, klobásy
1. Leden 2019 | Encyklopedie | Co je glutamát Glutaman sodný (E621) - chemicky vyrobená sůl kyseliny glutamové, bílá krystalická látka s charakteristickou masovou chutí. V potravinářském průmyslu je glutaman sodný nejčastěji používán k dochucení - zvýrazňuje chuť a vůni.  Umami... Zobrazit celý článek.
Rajče, česnek
17. Srpen 2018 | Recepty | Ingredience zralá rajčata česnek tymián sůl olivový olej   Postup Zralá rajčata nakrájíme na půlky, dáme na pekáč s pečícím papírem nakrojenou částí nahoru. Dáme do trouby a pečeme cca 45 minut při 180 ºC. Než se rajčata upečou si připravíme česnek... Zobrazit celý článek.

Stránky